Боксери Спартака обишли децу из Колевке у склопу Недеље особа са инвалидитетом

У овиру Међународне недеље особа са инвалидитетом (30. новембар - 4. децембар), у четвртак, 3.12.2015.год., боксерски клуб "Спартак" из Суботице посетио је децу ометену у развоју из "Колевке". То је један од спортских колектива који се одазвао хуманитарној акцији чији су такмичари, тренер и председник посетили Колевку, дружили се да децом и показали им своју спортску опрему, а том приликом и донирали одређену количину сокова који ће добро доћи овој установи, као и свака друга донација.
Тренер БК "Спартак Томислав Антељ захвалио се домаћинима на срдачном пријему и програму који су приредила деца из Колевке. Том приликом боксери су понели са свом своје спортске реквизите и у дружењу са децом дозволили да их кратко користе, да навуку рукавице, да ставе заштитну кацигу и задају који ударац у боксерски џак.
- "Захвалио би се на уложеном труду особља и деце Колевке који су се потрудили да нас угосте, стварно смо се лепо осећали у њиховој кући. Желео бих да кажем да би сви ми требали мало више да посветимо пажње деци ометеној у развоју јер им је заиста тешко, али и лепо радити са њима. Деца су се веома обрадовала нашој посети, што нам је посебно драго, а осмеси на њиховим лицима говоре све" - истакао је Антељ
Младог боксера Дениса Меметовића је посебно емотивно погодила данашња посета с обзиром да га за децу са посебним потребама веже породични случај.
- "Мене је јако емотивно погодила ова посета и саосећам се са овом децом јер су и моја браћа у старатељској породици и мене то другачије погађа, ја то све гледам другачије. Веома ми је драго што смо могли мало да се дружимо са њима и да им покажемо ову нашу борилачку вештину - деца су то добро прихватила, дружили смо се лепо и баш ми је драго што смо били овде. Надам се да ће бити још прилике да учествујемо у оваквим акцијама, а ја ћу се сваки пут врло радо одазвати." - изјавио је Меметовић
Директор Колевке Ненад Козомора се захвалио БК "Спартак" на данашњој посети, извојеном времену и прилици да се деца мало поближе упознају са овом древном вештином, што им је без сумње као и свака друга посета изазвало много осмеха и задовољстава.
- "Захваљујем се боксерском клубу на посети. Посебно ми је драго што су ова деца имала први пут прилику да се сусретну са овим спортом, да виде ову опрему. Захваљујем се и на донацији клуба, на још једној која је и више него добродошла нашој установи. Посебно ми је драго што су се у обележавање ове недеље укључили и спортисти овог града." - кратко је прикоментарисао Козомора.

Posted in Актуелности.