СУСРЕТ СА ОЛИМПИЈСКИМ ШАМПИОНОМ ДАВОРОМ ШТЕФАНЕКОМ

У организацији Удружења "Заједно" корисници Дневног боравка за одрасла лица при Дому за децу ометену у развоју "Колевка" Суботица дана 05.10.2016 године имали су част да се упознају са Олимпијским шампионом Давором Штефанеком који се окитио златом на Олимпијади у Рију де Жанеиру 2016 године у дисциплини грчко римски стил до 66 килограма.
Том приликом су се и наши другови Ђелмиш Иван и Адамов Славко похвалили својим медаљама. Адамов Славко је освојио бронзу у Пољској на Европском првенству у паратеквондоу а Ђелмиш Иван је освојио злато на 50м краул и бронзу на 100м краул на Трећим Међународним спортским играма особа са инвалидитетом у Београду.
Искористили смо прилику да се сликамо са Олимпијским шампионом , узели смо аутограме и питали смо га све што нас је занимало. Сазнали смо да 27 година тренира рвање (од своје 4. године), да је пред Олимпијаду тренирао три пута дневно, да је поред освојене медаље најјачи утисак на њега оставио боравак у Олимпијском селу и да је имао прилику да упозна Новака Ђоковића.
Наш друг нам је открио једну малу тајну да му је остала неиспуњена жеља да освоји Европско злато.
На крају када смо се поздравили позвали смо га да дође у "Колевку" и упозна наше мале другаре.

Posted in Дневни боравак за одрасла лица.