Донација Дому “Колевка” од Удружења “Света Матрона”

Удружење жена Србије и Русије „Света Матрона“ уручило је донацију у виду прехрамбених намирница, средстава за одржавање личне хигијене и пелена Дому за децу ометену у развоју „Колевка“. Вредност донације, коју су обезбедила социјално одговорна предузећа је 176 000 динара. У Дому за децу „Колевка“ на сталном смештају налази се 167 деце, а рад ове установе додатно је оптерећен смештајем малолетних миграната и њихових мајки.

Иако основано са циљем неговања руско српског пријатељства Удружење жена Србије и Русије „Света Матрона“из Београда, које окупља 40-так чланица, прошле године започело је своју хуманитарну мисију пружања помоћи онима којима је неопходна.

Представници Удружења „Света Матрона“ су Дому за децу са сметњама „Колевка“ уручили донацију у виду прехрамбених намирница, кућне хемије и средстава за личну хигијену, у укупној вредности од 176 000 динара. Према речима директора ове установе, Ненада Козоморе донација је веома значајна, јер Дом „Колевка“ пролази кроз један од најтежих периода због додатног оптерећења трошковима смештаја и исхране деце и њихових родитеља из мигрантских породица.

У Дому за децу са сметњама „Колевка“ на сталном смештају је 167 деце са сметњама, дневни боравак похађа још 30 деце са територије Града, док је од 18. маја под њиховим окриљем још 40 одраслих корисника Дневног боравка у Банијској. У овој установи, у две смештајне јединице, тренутно се налази и четворо миграната, деце и њихових мајки.

Posted in Актуелности.