''Различити а исти 2016.''

Овогодишња дванаеста по реду манифестација ''Различити а исти'' одржана је 1. јуна 2016. године са почетком у 11 часова на Градском тргу у Суботици. Осим нас овогодишњег домаћина учествовали су и ученици Школског центра са домом ученика ''Доситеј Обрадовић'' ; ОИСШ ''Жарко Зрењанин'' и корисници ''Геронтолошког центра''. У оквиру манифестације одржан је богат културно-уметнички програм , продајне изложбе ученика и корисника као и креативне радионице. На самом почетку велики број присутних суграђана и учесника поздравио је директор Дома ''Колевка'' господин Ненад Козомора. Манифестацију је отворио господин Ненад Иванишевић Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Манифестација је отворена пуштањем у ваздух дванаест балона и рецитацијом ''Сунчеви зраци'' која је званични слоган овогодишње манифестације а коју је одрецитовао наш друг Лука из Дневног боравка ''Звездице'' при Дому ''Колевка''.
Ми као домаћини уложили смо велики труд да се у најбољем светлу сви заједно представимо нашим суграђанима и у томе су нам несебично помогли:
ЈП ''Палић-Лудаш''; ЈКП ''Суботичке пијаце''; ''Укуси традиције''-господин Сава Дувњак; фирме ''Рентал'' , ''Аудиосолушн'', ''Пронекс''; цвећаре ''Фламинго'' и ''Рожика'' као и наше велике пријатељице Биљана Павковић и Маја Огњанов-Кешељ.
Још једном свима велико хвала и видимо се следеће године.

СУНЧЕВИ ЗРАЦИ
Неко споро хода,
Неко лепо пише,
Неко лако учи,
Неко тешко дише,
Неко слабо пева,
Неко говори чисто,
Ипак свако дете,
У бити је исто,
Мало топло срце,
И жеља пуна глава,
Да живимо заједно,
Ал са разликама.
Д.Л.

Posted in Дневни боравак за одрасла лица.