Донација Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине

У уторак 5.11.2019.г. Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина уручили су 125 инвалидских колица за 10 установа широм Србије – Специјалну психијатријску болницу „Ковин“ из Ковина, Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици, Дом за децу и омладину са инвалидитетом Ветерник у Новом Саду, Друштво за мултиплу склерозу у Београду, Клинику за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовиц́“ у Београду, Рехабилитациони центар Младеновац у Београду, Специјалну болницу за церебралну парализу и развојну неурологију у Београду, Дом за инвалиде у Дољевцу, Дом за инвалиде Земун у Београду и Болницу Гуча.

Вредност донације је 38.000 ЕУР, а омогућена је уз помоћ групе из Нијагара Фолса у Канади, у партнерству са хуманитарним организацијама Лајфлајн Канада и Лајфлајн Чикаго, чији је покровитељ Принцеза Катарина.

Свечаном уручењу у Белом Двору присуствовао је г-дин Брајан Ебел, саветник у амбасади Канаде и заменик амбасадора, као и директори 10 установа којима је донација намењена, који су се захвалили Њ.К.В. Принцези Катарини на драгоценој помоћи.

 

Posted in Актуелности.