Одржана мaнифестација “Различити, а исти”

У циљу скретања пажње на потребе рањивих категорија становништва, у среду 1.06.2016.године на Тргу слободе дванаесту годину за редом одржана је манифестација „Различити, а исти“. Манифестација је окупила око 150 учесника, а улози домаћина ове године је био Дом за децу са сметњама „Колевка“,
Манифестација „Различити, а исти“ настала је пре више од једне деценије, када су ОИСШ „Жарко Зрењанин“, Школски центар „Доситеј Обрадовић“ и Геронтолошки центар дошли на идеју да креативан рад својих штићеника и корисника прикажу суграђанима кроз организацију истомене продајне изложбе и тако допринесу њиховој већој видљивости. Од прошле године, међу учесницима манифестације су и корисници Дома за децу са сметњама „Колевка“.
-Грађани ће кроз радионице и пригодан програм имати прилику да виде рад наших корисника и остале три институције са територије града. Све више тежимо да прикажемо да наши корисници без обзира на њихове сметње у развоју су исти као и њихови вршњаци. Из године у годину у томе све више успевамо, јер грађани подржавају наш рад. Приход од продајне изложбе ћемо искористити за побољшање услова и подизање стандарда корисника - каже директор установе домаћина, Ненад Козомора.

Posted in Актуелности.