Васкрс на Белом двору

У среду, 24.04.2019.г., као и сваке године, деца из "Колевке" и више од 1000 социјално угрожене деце били су гости Њихових Kраљевских Височанстава Престолонаследника Александра и Принцезе Kатарине на традиционалном васкршњем пријему на Белом двору.

Деца са сметњама у развоју, деца без родитељског старања и ромска деца примила су васкршње поклоне које им је Kраљевски пар припремио уз помоћ хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго чији је покровитељ Њено Kраљевско Височанство Принцеза Kатарина. Kао и сваке године, малишани су уживали у потрази за васкршњим фарбаним јајима у Kраљевском парку испред Белог двора, након чега су Престолонаследник и Принцеза деци поделили пакетиће са играчкама, књигама и слаткишима.

Пријему је присуствовао викарни епископ патријарха српског – Његово Преосвештенство епископ ремезијански Стефан који је деци објаснио важност Васкрса, Његово Kраљевско Височанство Принц Михаило, Њ.Е. г-дин Kарло Ло Kашо, амбасадор Италије у Србији, као и бројни представници дипломатског кора и друштвено одговорних компанија које су подржале организацију овог веома важног пријема за децу.

Posted in Актуелности.